menu

Cliënttevredenheid

In oktober 2024 heeft ons jaarlijkse cliënttevredenheidsonderzoek plaatsgevonden.
 
Voor de totale begeleiding heeft AIIDB van de cliënten een 8,9 gekregen! 
 
98% van de cliënten heeft ingestemd met het opgestelde zorgplan en eveneens 99% vindt dat het zorgplan naar wens wordt uitgevoerd. Op de vraag of er meebeslist kan worden over de gegeven begeleiding antwoordt 98% instemmend. Daarnaast vindt 97% dat de aanpak van de begeleiding de juiste is en 98% heeft door de begeleiding meer grip op zijn/haar problemen gekregen. 
 
100% van de cliënten vindt zijn/haar begeleider voldoende te vertrouwen én deskundig. Op het gebied van open en transparantie scoort AIIDB een 9,1! 
 
Een paar opmerkingen die gegeven zijn over de begeleiding (dit was niet verplicht): 
  •   “Ik vind de huidige wijze van het krijgen van begeleiding uiterst goed, geen verbeteringen nodig”
  •   “Begeleiding heeft mij de ruimte en tijd gegeven om mezelf te ontwikkelen”
  •   "Onze samenwerking gaat erg goed. Begeleiding helpt mij goed waardoor ik vooruit ben gekomen”
  •   “Stephan heeft voor mij een goede balans in zijn manier van begeleiden. Hij kan mij zowel op praktisch vlak als op mentaal vlak heel goed ondersteunen en begrijpen. Dit maakt hem een oprecht betrokken begeleider die ik zeer prettig in de omgang vind. Ik kan hem met alles vertrouwen”
  •   “Deskundig, vriendelijk en efficiënt”
  •   “Ben erg blij met de begeleiding die Jeroen aan mij geeft”
  •   “Ik vind de huidige wijze van het krijgen van begeleiding uiterst goed, geen verbeteringen nodig”
  •   “Begeleiding heeft mij de ruimte en tijd gegeven om mezelf te ontwikkelen”
Altijd Iemand In De Buurt is erg trots op de resultaten en ziet het als een bekroning van hard werken, de cliënt op één zetten en bovenal het naleven van onze missie en visie.  
 
De waarderingen voor totale begeleiding in de afgelopen jaren: 
2023 8,6
2022 9,0
2021 8,7
2020 8,2
2019 7,2
2018 8,1

 

Ketenpartnerstevredenheid

Aan ons jaarlijkse ketenpartnerstevredenheidsonderzoek hebben in oktober 2024 37 ketenpartners deelgenomen. 
 
Onze ketenpartners hebben ons de volgende cijfers gegeven: 
  Cliëntenzorg 8,3
“Duidelijk in afspraken. Doen wat ze zeggen. Bewogen, actief en accuraat”
“Betrokkenheid bij inwoner, professioneel”
 
  Samenwerking 8,1
“De samenwerking is vanaf het begin heel prettig verlopen. Ik ervaarde een kort lijntje in samenwerking met Bas, we hebben met elkaar kunnen overleggen/sparren, etc” 
“Betrouwbaar, betrokken, samen optrekken, bereid om te sparren, outreachend, duidelijk wat wel/niet geboden kan worden.”
 
  Bereikbaarheid 8,1 
“De bereikbaarheid is goed. Er zijn korte lijnen en ook wordt er goed gecommuniceerd“
“Mensen zijn goed bereikbaar en anders is helder waar en met wie er wel contact mogelijk is. Fijn dat er met duo's gewerkt wordt“
 
  Professionaliteit 8,2 
"Van de mensen die ik aan tafel heb, weten zij goed wat ze aan het doen zijn en staan hun mannetje. Er wordt op professioneel niveau goed meegedacht en heb ik het idee dat er veel kennis aanwezig is"
"Kennis van de doelgroep, brede deskundigheid, reflectief, kunnen omgaan met complexe doelgroep van onze samenleving"
 
  Communicatie 8,0
"De communicatie verloopt goed. Als er iets is, weet men elkaar te vinden en is er duidelijke communicatie"
"Goede gesprekken, stemmen af op de client en samenwerkingspartners. Duidelijke communicatie"
 
Als aan de ketenpartners gevraagd wordt op een schaal van 1 tot 10 hoe waarschijnlijk het is dat ze AIIDB aan iemand anders zouden aanraden dan is de gemiddelde score een 8,30.

 

Aanvullende diensten

Wij bieden als Altijd Iemand In De Buurt geen aanvullende diensten aan. Heeft u aanvullende diensten nodig dan helpen we u waar mogelijk om dat te regelen!

Wachttijden

Altijd Iemand In De Buurt heeft het principe dat er bij ons geen wachtlijsten zijn voor de ambulante zorg!

Onze cliënten hebben vaak op (zeer) korte termijn iemand in de buurt nodig en daar staan wij voor! Wij stemmen met de cliënt af wat nodig is en op welke termijn en doen er alles aan om zo snel mogelijk in contact te komen. 

Voor ons begeleid wonen trajecten zijn er uiteraard wel wachtlijsten maar die fluctueren enorm. Heb je interesse in een begeleid wonen? Laat het ons weten!

Eigen bijdrage

Als u begeleiding krijgt vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) dan betaalt u maandelijks een eigen bijdrage van maximaal 19 euro per maand. Mocht u moeite hebben om deze eigen bijdrage te betalen, dan kunnen wij met u kijken of de betreffende gemeente een minimabeleid hanteert waardoor u mogelijk niet hoeft te betalen.

Ook kan soms de eigen bijdrage (deels) vergoed worden door de zorgverzekeraar of kan er een betalingsregeling getroffen worden met het CAK. Wij kijken zo nodig graag met u mee naar de mogelijkheden. 

Duurzaamheid

Bij Altijd Iemand In De Buurt vinden wij duurzaamheid en maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen belangrijk. Ook als (relatief) kleine aanbieder maken we bewust keuzes en proberen we waar het kan voor duurzame oplossingen te kiezen. We hebben ons recent aangesloten bij klimaatplein.com. Dit platform informeert, inspireert en activeert bedrijven en instellingen om de CO2-voetafdruk te verkleinen.
 
Zo brengen we duurzaamheid nu al in de praktijk:
  • AIIDB werkt papierloos. In principe gaat ALLES papierloos. Er zijn soms uitzonderingen, bijvoorbeeld als een cliënt niet in staat is om elektronisch te communiceren of om een zorgplan te ondertekenen.
  • Bij de inkoop van apparatuur (ICT, telefonie etc.) letten we erop of het de producent van de apparatuur ook op een duurzame manier produceert. 
  • Onze locaties zijn bij voorkeur energie neutraal of tenminste zeer duurzaam en stimuleren onze cliënten tot energiezuinig gebruik. Op één van de kantoren ligt het dak nu alvol met zonnepanelen zodat we zoveel mogelijk gebruik maken van duurzame energie. 
  • Uitgangspunt is dat medewerkers zo dicht mogelijk bij hun werk wonen om reizen te minimaliseren. We reizen zoveel mogelijk reizen met de (elektrische) fiets of het openbaar vervoer. En wanneer er gebruik wordt gemaakt van de auto, dan stimuleren we elektrisch rijden. We stimuleren onze cliënten ook om duurzaam te reizen en bewegen.
  • Voor wat betreft eten en drinken gebruiken we zelf geen plastic materialen, gooien we zo weinig mogelijk weg en geven we een gezond en duurzaam voedingsadvies aan onze cliënten.
UP